Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

четвъртък, 28 май 2009 г.



В мигове като този думите нямат никаква стойност.Те са празни думи.В тишината на безмълвните мигове нека се молим,за душите на загиналите.Да се молим за техните семейства,деца,близки.И да бъдем с тях в мислите си през този ден!


Нека кажем: Упокой Господи душите им,и направи вечна да бъде тяхната памет!




Архиерейския синод на Истинно Православната Църква изказва съболезнование, за безмерната загуба на семействата и близките на загиналите българи и българки в злощастния инцидент станал на 28.05.2009год. ( Възнесение Господне).


Архиерейския синод е съпричастен с националния траур и призовава всички религиозни общности,вероизповедания да отправят молитва за душите на покойните.




събота, 23 май 2009 г.

КЪМ ВСИЧКИ



Скръбни в Христа братя и сестри,възлюбени чеда,синове и дъщери на Майка България!

Изживяваме трудни дни!Дни на скръб,объркване и духовна съблазън!Но дерзайте Господ е с Нас! Ние съвременните истински православни християни знаем: Историята на християнството не е идилия,тя е драма!
Гоненията на християнството започват с раждането на Иисус Христос(Мат.2:16)и не са приключили до днес.Срещу него се опълчва цялата езическа мисъл,различните философски течения,атеизма и неговите тъждественост материализма,псевдо духовността.Срещу християнството са се изправят царе и управници,цели формации и групи,цели страни.Борбата срещу християнството приема различни форми.Използват се всевъзможни средства и тя се разгаря с различна сила през различните времена и ситуации.През първите три века от своето възникване християнството няма никакво признание от света на земния човек.Тогава открито се заявява :” Християнството и християните са извън законите на държавата.Те нямат право да съществуват”.Християните се горят на клади.Хвърлят се на зверовете в цирковете.Набиват се на колове.Разпъват се на кръстове.Хвърлят се в тъмница.Подлагат се на всевъзможни мъки и мъчения,изобретявани от хора мизантропи,садисти.Християните са безправни,потискани,угнетени,винаги в опасност и несигурност.Много от всички споменати прийоми се прилагат и използват тук и там по време на многовековното християнство,включително и понастоящем.Гоненията с всички възможни средства на християнството и на християните имат все едни и същи цели-задушаването,изкореняването,изчезването и изтреблението на истинното християнството.Но християнството не отмира,християните не намаляват независимо какво е времето,а постоянно се увеличават,колкото и невероятно да звучи това в ушите на когото и да било.Отмирането и изкореняването на християнството на земята е илюзия.
Пролятата кръв,понесените изпитания и страдания прерастват в здраво семе.От една капка кръв,от една мъка,като едно ново житно зърно се раждат повече нови християни,нови герои на вярата,нови факли на истината,вестители на правдата,разпространители на Евангелието.Християнските истини,принципи се ползват пряко и открито или нелоялно и косвено като компас в открито море,като фар в тъмна нощ по цялото лице на земята и в наши дни.
ВЪЗЛЮБЕНИ ,
Тези дни станахме безпрецедентни и неми свидетели на дела,които всяха смут в душата на всички нас,верни,клир.И в мълчанието и пустотата на мислите ни се питаме: „ Господи защо днес един малък храм-символ на вярата стана „камък за препъване на мнозина”?
ВЪЗЛЮБЕНИ ,

Зная че е смутено сърцето Ви,защото в официални медии ни хулеха наричайки ни по начин по който целяха унижението ни,но слава на Милостивия Бог,разумът ни помогна,вярата ни победи,а молитвата ни е отправена към хулителите ни.
На Вас възлюбени ще напомня словата Господни:” Ако Мене гониха,и вас ще гонят,ако Моето слово спазиха и вашето ще спазят.Ще ви изгонят от синагогите,настъпва дори време,когато всякой,който ви убие,ще мисли че принася Бого служба.И тъй ще постъпят с вас,защото не познаха нито Отца,нито Мене.Истина,истина ви казвам,че вие ще се разплачете и разридаете,а светът ще се възрадва,вие ще бъдете наскърбени,но скръбта ви ще се превърне в радост.В света скърби ще имате,но дерзайте:Аз победих света”.
Днес в една правова,светска държава е недопустимо ние вярващите да натрапваме нашата вяра,така че да бъдем забелязани.Ние Истинно Православната Църква нямаме право да превръщаме вярата си в средство на натиск,да се държим в света духовно надменни,като че ли спасението на душите принадлежи само на нас! За да ни познае света,трябва да обичаме света в който живеем всички! И да научим света на Нашата вяра с любов и търпение!
Възлюбени! Сега трябва да се молим,за вярващите,за невярващите,но най- вече за онези които днес ни хулят! За тях трябва да бъде молитвата ни,и любовта ни! Защото не им ли дадем Нашата любов и молитва,то ние се уподобяваме на злото срещу което Истинно Православната Църква се бори в своето спасително дело.
Днес призоваваме помощта на светите новомъченици пострадали за вярата,за православието,за истинната Църква,да бдят над нас и молят Бог за нас в тези трудни дни!
Простете! И нека всички се молим за тях!




четвъртък, 14 май 2009 г.

ИЗЯВЛЕНИЕ НА СВЕТАТА МИТРОПОЛИЯ

До медиите,обществеността и православните християни в Република България!

Поради зачестилите спекулации в последните няколко дни в медиите на гр.Пловдив,Светата Южнобългарска Митрополия прави следното изявление:

От изявленията на г-н Матев-кмет на жилищен район"Тракия"гр.Пловдив, в репортаж от 12.05.2009 год."... че е насрочена проверка в храм "Св.вмчнк Георги Победоносец" в Ж.К. " Тракия",относно т.н. само настаняване..." то Св.Митрополия изразява следното: До този момент в храма не е извършвано никакво чинопоследование,както Св.Божествена Литургия,така и треби и св.тайнства! Св.Митрополия не е назначила до този момент свещеник на редовна енорийска длъжност,защото въпросният храм не е нейна собственост.Всички богослужения са извършени от свещеник на БПЦ. Свещенослужители подчинени на Св.Южнобългарска Митрополия,могат да служат само храм собственост на Истинно-Православната Църква".

В част от журналистическите материали се коментира че ц:" .......храма се предава на структура разновидност на християнската вяра....."

Светата Митрополия остро реагира на следното и заявява:

Истинно Православна Църква е част от Единната Свята Вселенска и Апостолска Църква.Тя е православна, самостоятелна Църква изповядваща Вселенското Православие,водеща се от каноните на Св.Апостоли,Светите Отци и Св.Вселенски Събори! Истинно-Православната Църква е призната и е в общение с всички Истинни Православни Църкви,както и с определени Автокефалии,от които получава свето миро!Истинно Православната Църква не е "разколническа структура",защото не общува по никакъв начин с вероизповеданието"БПЦ",и не претендира за нейното име или собственост. Истинно Православната Църква,споделя решението на Светата Вселенска Патриаршия относно това че всички Църкви са равнопоставени пред Бог и Светия Вселенски престол.Истинно Православната Църква приема за основа гражданските закони на Европейският съюз,Република България,както и уважава всички религиозни вероизповедания,и приема решението и свободата на избор на всеки човек.Истинно Православната Църква не може да бъде наречена " разновидност на религиозно учение" или " екзотичен прийом". Истинно Православната Църква призовава молитвената помощ на всички божии угодници,мъченици,ново мъченици, и моли чрез тях благословение и напредък за целия български народ.

Истинно Православната Църква очаква помощ в рамките на закона,за да бъде защитено нейното право,за което е призвана от Бог на земята!

Истинно Православната Църква ще използва всички правни възможности,като сезира Комисията за дискриминация,както и ще потърси правно основание за всяка неправилна квалификация,която цели манипулиране на общественото мнение,и не запазва религиозният мир и толерантност!

БЕЗ ДУМИ,НО С АПЕЛ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

http://www.marica.bg/show.php?id=4279

вторник, 12 май 2009 г.


Майко Божия,ти която си видяла смъртта на Своя Син и Наш Господ,виждаш какво прави света с Христовите люде.Богородице,нападат ни,не ни желаят,мразят ни,хулят ни,искат да ни унижат,да ни изтрият от лицето на земята.За да кажат в сърцето си: Надвихме им! Ще изтребим рода им,за да няма кой да каже що е истината! Майко на Всички Майки,Богородице Владичице,на тебе се молим,и към светата ти икона прибягваме,помогни ни в тези усилни дни,когато злото което се е загнездило в Храма Господен ни напада!Защити ни! Запази ни,за да не погине истината! Нашите свещеници Майко на всички майки може и да загинат но запази Богородице истината за църквата и за чистотата на истинното православие.Запази града,и всяка душа която изповядва чистотата на истинното православие.Амин!

ЗА РЕЛИГИОЗНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=132938

АТАКА СРЕЩУ ИСТИННОТО ПРАВОСЛАВИЕ

http://www.novini.dir.bg/2009/05/12/news4433161c.html

БЕЗ ДУМИ,НО СЪС СЪЩАТА АТАКА СРЕЩУ ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА!

http://www.plovdivmedia.com/10606.html

ДРУГАРИ,КЪДЕ Е ПРАВОТО НА ВСЯКА ЧОВЕШКА ЛИЧНОСТ!

http://news.plovdiv24.com/89946.html?sp=5

неделя, 10 май 2009 г.

СВЕТИТЕЛЮ ВЛАДИКО СЕРАФИМЕ ЧУДОТВОРЧЕ,МОЛИ БОГА ЗА НАС!


Светителю и наш застъпниче,владико Серафиме Чудотворче!Днес когато сме изправени пред това бедствие: гонение срещу Църквата ни,те молим: Опази ни,защити ни и ни помагай, да издържим на нападенията на злото.Закриляй ни,нас,клира ни,верните ни,и всички които прибягват към нас търсейки не лицемерна вяра,истина и успокоение.На тебе се уповаваме владико Серафиме Чудотворче,бъди ни закрила и молитвеник пред Божия престол,и моли се за нас! АМИН!

СВЕТИТЕЛЮ ОТЧЕ СЕРАФИМЕ,МОЛИ БОГА ЗА НАС!

сряда, 6 май 2009 г.

ОТ ПРЕСАТА

http://www.plovdivmedia.com/40.html

СВЕТИ ВЕЛИКОМЪЧЕНИЧЕ ГЕОРГИ МОЛИ БОГА ЗА НАС


Светат Митрополия честити на всички истински православни християни,празника на Свети великомъченик Георги Победоносний,желаейки благодатни плодове на вярата,здраве,благопреуспяване в частните и обществени дела на всеки,който е съградил в сърцето си храм Господен! Моли Бог да дари на нуждаещите се,вяра,здраве,благополучие,за преуспяване и духовно израстване! А на войните които празнуват този благословен с мъченическа кръв ден,мъдрост,любов към мира и благопреуспяване на попрището което имат!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

събота, 2 май 2009 г.

ВЯРА БЕЗ ДЕЛА Е МЪРТВА



Възлюбени,


Днес когато света е изправен пред големи икономически изпитания,когато нови болести връхлитат човека,ние христовите последователи,верните на Църквата и Христа,трябва да покажем на дело своята вяра във Иисус Христос нашият Господ и Спасител!


Християните,които вземат активно участие в съвременното икономическо-обществено развитие и защитават справедливостта и милосърдието,трябва да са убедени,че могат да допринесат много за просперитета на човешкият род и за мира в света.Във всички дейности участвайки поотделно или заедно с други,те трябва да са за пример.За тази цел от голямо значение е,че след придобиването на абсолютно необходимите компетентност и опит,докато развиват своите дейности,те да запазят правилната посока,оставайки верни на Христос и на неговото свято Евангелие,така че целият техен личен и обществен живот да бъде проникнат от духа на Блаженствата и особено от духа на бедността.


Този,който вярно следва Христос,той повече от всичко търси Царството небесно,и по такъв начин придобива по-силна и чиста любов,за да помага на своите братя и за да осъществи,вдъхновен от милосърдието,делата на справедливостта।


С отчески благослов над всички страдащи!