Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

неделя, 11 април 2010 г.

ВЕЧНА ПАМЕТ



В минутата на нашата самота,със свещицата на молитвата ни Светата Филипополска Митрополия,нейният клир и верен народ изказват най- топло съчувствие на полският народ в тези тъжни дни.И заедно в общата молитва,измолваме упокоение на душите на всички които отходиха от тази земя,представяйки се пред Божието лице.Мълвим заедно с целия полски народ: Вечна памет им дай Господи!



неделя, 4 април 2010 г.

ПАСХАЛЕН ПОЗДРАВ

Възлюбени във Възкръсналият Господ чеда на Светата ни Църква,
Тази нощ мислено се върнахме в историята назад.За да стигнем до онзи изпразнен гроб,станал начало на нашата вяра,печат на нашата надежда,най-силното усещане на Божията любов към човека.И отново чухме ангелският глас: Защо търсите живия между мъртвите,няма Го тука!
И със запалени свещи се върнахме назад,за да възвестим на заспалия духовно свят" Христос Възкресе!
Отнесохме в домовете си пламъка на Христовата светлина,за да освети не само "семейната ни църква"-дома,но и да освети духовно загрубяващите ни сърца.В общата молитва нека всички извикаме от дълбочина на сърцата си: Христос Возкресе!, Во истину Возкресе!

четвъртък, 1 април 2010 г.

.."И го погребаха в нов гроб,изсечен в скалата"....


А Пилат разреши да снемат тялото от кръста


И като го предадоха,поведоха Го към разпятие


ТОЙ БЕШЕ РАЗПНАТ ЗА НАШИТЕ ГРЕХОВЕ


ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК

На твоята тайна вечеря днес Сине Божий за причастник ме приеми,защото на вратовете Ти,няма да издам тайната,нито като Иуда ще Те предам,но като разбойника те изповядвам,помени ме Господи в царството си!