Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

вторник, 30 декември 2014 г.









     НОВОГОДИШНО ПОСЛАНИЕ ДО КЛИРА И ВЕРНИТЕ НА ИСТИННОТО

                                                        ПРАВОСЛАВИЕ

 

 

 

 

                                               ВЪЗЛЮБЕНИ МОИ ЧЕДА,

 

 

 

Измина още една година. Измина 2014 година от Рождество Христово. От броенето на вековете, от живота ни.

 

       Една година в очаквания, в радости, в успехи, в разочарования, в мъки, изобщо изпълнена със всичко което ни поднася живота. Една година изпълнена с молитва и търсене на Бог в нашият живот.  Спомнете си  възлюбени мои  чеда на Истинното Православие Еклисиаст: „За всичко има време и място под слънцето”.

 

       Днес когато изпращаме старата и очакваме на прага на сърцето си новата 2015 година, си мисля за онези две неща в края на тази безвъзвратно отиваща си 2014 година. Какво искаме да оставим в нея и какво искаме да вземем  в новата.

 

       Оставям в старата година мъката на братоубийствени войни предизвикани от лукавостта на човешкото съзнание и любовта да притежаваме всичко, без да осъзнаваме цената му. Войни и кръвопролития които ще оставят трайни рани в човешката ни история. Оставяме злото и хората които са ни сторили това, нека Бог им прости за всички грехове сторени върху нас, и частица от Истинската Църква която всячески се опитват да умъртвят. Оставям хората които не пожелаха да вървят с нас, по нашият път – пътя на мира и пропити от любов добри междучовешки отношения. Оставяме недовършено добро – опит да възтържествува мира и Христовата любов и в най- тъмните ъгли на пропития ни със омраза и ненавист свят.

 

       На прага на 2015 година, взимаме любовтта на онези които са с нас през всичките години, Бог да им въздава в изобилие всичко. Взимаме надеждите си – с нашата слаба човешка немощ за станем Христови свидетели на любов и справедливост в света, който изпитва неимоверна нужда от любовта ни. Взимаме мъдростта натрупана и  оставена ни от Църквата Христова – мъченическото свидетелство, златоустието на Св.Отци и жертвеноготовната проповед на любовта на светиите и праведните, та пренесено всичко това в новата 2015 година да се преумножи и даде изобилни плодове.

 

А сега в тъмнината на новогодишната нощ да се помолим:

 

       Боже на вековете,благослови всички през настъпващата 2015 година, дари ни здраве, надежда и много любов. Дари ни хляб да задоволим глада си, дари ни радост за да измием сълзите си, дари ни благопреуспяване за да можем да изградим и изживеем живота си достойно. Дари ни вяра, която да може да върши чудеса в живота ни. Дари ни надежда че отброяваме достойно годините на живота ни. Дари ни възможност да живеем в духовна пълнота с Теб. За всичи каквото желаят дари Боже!

 

      Дари на България сила да събере разпилените си чеда, да насити всички с благата си.

       Но най-вече ни дари любов Господи която всичко претърпява, която не отпада!

Благословен път на идващата 2015 година от Рождество Христово!

 

                               Негово Блаженство и Високопреосвещенство

                                               Месемврийски Митрополит

                                                      Г-н,Г-н   + СЕРГИЙ

                                                

                                                                  ИПБЦ