Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

понеделник, 5 януари 2015 г.

РОЖДЕСТВЕНСКО ПОСЛАНИЕ ДО ВЕРНИТЕ НА ХРИСТОВАТА ЦЪРКВА                         РОЖДЕСТВЕНО ПОСЛАНИЕ ДО КЛИРА И ВЕРНИТЕ

 

                                        2015 ОТ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

 

 

 „ И Словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина; и ние видяхме славата Му, слава като на Единороден от Отца. „

                                                                                             ( Йоан 1:14 )

 

 

 

 

 ВЪЗЛЮБЕНИ В РОДИЛИЯ СЕ ХРИСТОС ВЕРНИ НА ЦЪРКВАТА,

 

     Отново сме пред прага на светата нощ, изпълнила със нов смисъл човешката история. Отново духовно ще преживеем евангелската история на онзи миг в който Бог заради великата си любов към света стана човек и прие плът.

 

     Христос се роди в зората на вековете за да изпълни великото обещание на Бог към човека. Роди се за да ни дари възможност да станем чеда Божии.

 

     Скромната обстановка в онази тъмна нощ близо до Витлеем,стана начало на пълна промяна на стария свят,превърна се в ново време за човека. Време на възможност,която ние имаме и можем да използваме винаги.

 

     Събрани в домовете си, с нашите близки, около празничната трапеза в тази нощ ще се опитаме да дадем радост и любов.

     Но това ли е всичко ? За това ли Христос влезе в света, за да има човек повод за празник на сетивата си?

 

     Днес света в който живеем се задъхва от агресия и омраза. През изтеклата година  земята – нашият общ дом се превърна в арена на братоубийствени войни и място за постоянно тлеещи конфликти. Човек изгубва напълно нравственият образ поверен му, като дар от Твореца Бог.

     Пътя по който устремено върви съвременият човек е път, който води както до пълно самоунищожение на света в който живеем, така и до самоунищожение на великият дар в човека – неговата душа.

      Но Бог във своята велика милост ни дава възможност чрез Родилият се по плът   Богочовек да променим посоката на нашият живот във всеки един момент.

 

     Евангелието ни свидетелства това : „В Него имаше живот, и животът беше светлината на човеците. ( Йоан 1:4)”.

     Днес истинно православните християни, в която и точка на света да се намират, какъвто и да е техният културен или социален статус трябва да станат неуморими проповедници на онзи мир, който Христос подари на света в неговата зора. Защото няма  възможност за истинско богопознание без мира и духовната светлина на вярата да проправят този нов път през полето на човешкият антагонизъм и омраза. Да спрат желанието на едни групи хора да властват над други.

 

       В ноща на Рождество Христово ние отправяме нашето послание към всички истинно-православни християни по света, призовавайки ги да се превърнат в силни свидетели на истината към която ни призова Бог.

    Както в предходното Рождественско послание така и днес ще кажем отново потвърждавайки тази истина:

    Не може да има истинско братско единение ако няма истинско обръщане на сърцето.     За това във витлиемската нощ трябва да молим Бог да ни дари искренно себеотрицание, за смирение  и благост в служението и в братското душевно великодушие към другите, дори към онези които в името на религиозни или политически  каузи отнемат човешки животи, за тях трябва да се молим непрестанно.

 

    В ноща на Рождество Христово призовавам всички вас за обща молитва.

    Нека в молитвено единение спомним  невинно убитите през последната година от летоброенето, станали жертва заради отчаяният стремеж на човешкото съзание за власт. Да се помолим да онези които попадат ежедневно под гибелното влиание на наркотични и алкохолни зависимости. Да се помолим за неродените деца, умъртвени заради страх и слабост на техните родители.

     Да се помолим за всичко и всички с едно сърце и една уста.

 

      Това е най- прекрасния дар който можем да дарим на родилия се Господ в настъпващата 2015 година от Неговото влизане  в света.

 

      Честитим на всички верни на Христовата Църква Рождеството по плът на Нашият Господ Иисус Христос и благопожелаваме на всички верни, свещен клир, и народ  крепко здраве, духовно израстване и напредък в живота.

 

                         С благослов в ноща на Христовото Рождение.

 

                          Негово Блаженство и Високопреосвещенство

                       Месемврийският Митрополит и на цяла България

                                               Г-н,Г-н + СЕРГИЙ

 

 

                                               Висш Църковен Съвет

                               Истинно Православна Българска Църква

 

 

 

 

1 коментар:

  1. Since you expect brilliant great life, then we should be starting today, with unwavering determination and unwavering faith, with their wisdom and perseverance, to create you and human happiness.

    _________________________
    fastfifa16 and FIFA 16 Coins

    ОтговорИзтриване