Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

неделя, 16 септември 2012 г.

БЛАГОСЛОВ В ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ







Всеки от нас помни този ден! Денят в който за първи път се прекрачва прага на училищната врата.И всеки от нас помни трепета с който в ранното утро,хванат за ръка от своите родители,всеки един от нас е преминал този прекрасен път.
Пътя към училище.
Именно там в училището,всеки от нас израстна през годините на своето образование,за да се превърне в завършен,образован човек.Там узнахме какво означават думите - родина,език,история,народ,обич.
Днес 16.септември.2012 год,отново сме пред прага на училищните двери,за да изпратим нашите деца да се учат.И да научат думите които ние като че ли позабравяме в годините на живота си.
Поверяваме децата на България на нашите  учители,за да ги научат на онова което иде от древността ни, и с което толкова много се гордеем- нашето четмо и писмо.
Молим Бог в утрото на този ден да бди над тях,най-малките,които за първи път влизат в класната стая,а и за онези които през тази година ще се сбогуват с училището,защото завършват обучението си, да ги просветли за да придобият не просто знания,а да придобият великото познание,за да станат достойни хора и добри граждани на България.
Висшият Църковен съвет на Истинно Православната Българска Църква честити на всички български деца,всички български учители,всички български семейства първият учебен ден.
Желае на всички здраве,мъдрост и постоянство в усвояване на знанията,и поверява всички български деца на молитвената закрила на Светите равноапостолни Методий и Кирил и на Пречистата Божия Майка.
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН СКЪПИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар