Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

четвъртък, 11 април 2013 г.

УКАЗ № 0002 / 25.03.2013 год.


 

Изх.№ 0015 – ВЦС-3

25.03.2013 год.

Пловдив

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               

         Во славу Святой Животворящей, Единосущной и Нераздельной Троицы,

Отца и Сына и Святого Духа!

Это было угодно Святому Духу и нам!

 

 

 

 

 

                                                 УКАЗ № 0002/ 25.03.2013 год.

 

 

      Висшият Църковен Съвет на Истинно Православна Българска Църква,на свое редовно заседание от 25.03.2013 год.,под председателството на Негово Блаженство и       Високопреосвещенство Месемврийският Митрополит + Сергий разгледа докладваната преписка свързана със злополучният „документ на т.н.” Указ № 0001 Д II/03.04.2012 год., „ изработен лично и без знанието на ВЦС на ИПБЦ от Даниил (Могутнов).

     В процеса на дускусия бе констатирана колосална църковна неграмотност,непознаване на Светите Канони на Вселенската Православна Христова Църква,както и злоупотреба с тези текстове,но най-вече обида и лъжа срещу клирик на ИПБЦ.

     След като констатира че лицето Даниил (Могутнов) никога е нямал юридическото право да се разпорежда със клирици на ИПБЦ,както и да издава каквито и да е документи,дори такива които имат статута на канонични писма и актове,и като констатира че това са самочинни действия взе следното решение:

 

     Обявява и прогласява че Указ № 0001 Д II/ 03.април.2012 год., за „запрещение от свещенослужение” както и „низвержението” на прот. Радослав Паскалев е недействителен,и недействен акт.Нищо от изложените „факти” в  текста не отговаря на истината и действителността в онзи период.

      Никога не е имало каквито и да е канонични предпоставки за подобен осъдителен акт от страна на трети лица.

 

      Прот.Радослав Паскалев  притежава пълнотата на църковната каноничност и пълнотата на свещенството.Същият никога не е губил тези си канонични качества,и всички негови свещенослужения,както и извършени Свети Тайнства,но най-вече Божественото служение на Светата Евхаристийна трапеза са в пълна валидност.Същият въпреки всичките негативи на цитираният по-горе недействителен Указ,е изпълнявал своите пастирски задължения с огромна отговорност,високо свещеническо съзнание и вяра.

 

      С настоящият Указ прогласява и утвърждава каноничността на прот.Радослав Паскалев като клирик на ИПБЦ.Същият Наш Указ е окончателен и следва да бъде прогласен както между църковните общности и Свети Църкви,така и публикуван в официалният сайт на ИПБЦ.

 

 

 

                                                               ПРЕДСТОЯТЕЛ

 

                       НЕГОВО БЛАЖЕНСТВО И ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО

                                              МЕСЕМВРИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

 

                                                         

                                                         Г-Н,Г-Н   +  СЕРГИЙ






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар