Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

събота, 23 май 2009 г.

КЪМ ВСИЧКИ



Скръбни в Христа братя и сестри,възлюбени чеда,синове и дъщери на Майка България!

Изживяваме трудни дни!Дни на скръб,объркване и духовна съблазън!Но дерзайте Господ е с Нас! Ние съвременните истински православни християни знаем: Историята на християнството не е идилия,тя е драма!
Гоненията на християнството започват с раждането на Иисус Христос(Мат.2:16)и не са приключили до днес.Срещу него се опълчва цялата езическа мисъл,различните философски течения,атеизма и неговите тъждественост материализма,псевдо духовността.Срещу християнството са се изправят царе и управници,цели формации и групи,цели страни.Борбата срещу християнството приема различни форми.Използват се всевъзможни средства и тя се разгаря с различна сила през различните времена и ситуации.През първите три века от своето възникване християнството няма никакво признание от света на земния човек.Тогава открито се заявява :” Християнството и християните са извън законите на държавата.Те нямат право да съществуват”.Християните се горят на клади.Хвърлят се на зверовете в цирковете.Набиват се на колове.Разпъват се на кръстове.Хвърлят се в тъмница.Подлагат се на всевъзможни мъки и мъчения,изобретявани от хора мизантропи,садисти.Християните са безправни,потискани,угнетени,винаги в опасност и несигурност.Много от всички споменати прийоми се прилагат и използват тук и там по време на многовековното християнство,включително и понастоящем.Гоненията с всички възможни средства на християнството и на християните имат все едни и същи цели-задушаването,изкореняването,изчезването и изтреблението на истинното християнството.Но християнството не отмира,християните не намаляват независимо какво е времето,а постоянно се увеличават,колкото и невероятно да звучи това в ушите на когото и да било.Отмирането и изкореняването на християнството на земята е илюзия.
Пролятата кръв,понесените изпитания и страдания прерастват в здраво семе.От една капка кръв,от една мъка,като едно ново житно зърно се раждат повече нови християни,нови герои на вярата,нови факли на истината,вестители на правдата,разпространители на Евангелието.Християнските истини,принципи се ползват пряко и открито или нелоялно и косвено като компас в открито море,като фар в тъмна нощ по цялото лице на земята и в наши дни.
ВЪЗЛЮБЕНИ ,
Тези дни станахме безпрецедентни и неми свидетели на дела,които всяха смут в душата на всички нас,верни,клир.И в мълчанието и пустотата на мислите ни се питаме: „ Господи защо днес един малък храм-символ на вярата стана „камък за препъване на мнозина”?
ВЪЗЛЮБЕНИ ,

Зная че е смутено сърцето Ви,защото в официални медии ни хулеха наричайки ни по начин по който целяха унижението ни,но слава на Милостивия Бог,разумът ни помогна,вярата ни победи,а молитвата ни е отправена към хулителите ни.
На Вас възлюбени ще напомня словата Господни:” Ако Мене гониха,и вас ще гонят,ако Моето слово спазиха и вашето ще спазят.Ще ви изгонят от синагогите,настъпва дори време,когато всякой,който ви убие,ще мисли че принася Бого служба.И тъй ще постъпят с вас,защото не познаха нито Отца,нито Мене.Истина,истина ви казвам,че вие ще се разплачете и разридаете,а светът ще се възрадва,вие ще бъдете наскърбени,но скръбта ви ще се превърне в радост.В света скърби ще имате,но дерзайте:Аз победих света”.
Днес в една правова,светска държава е недопустимо ние вярващите да натрапваме нашата вяра,така че да бъдем забелязани.Ние Истинно Православната Църква нямаме право да превръщаме вярата си в средство на натиск,да се държим в света духовно надменни,като че ли спасението на душите принадлежи само на нас! За да ни познае света,трябва да обичаме света в който живеем всички! И да научим света на Нашата вяра с любов и търпение!
Възлюбени! Сега трябва да се молим,за вярващите,за невярващите,но най- вече за онези които днес ни хулят! За тях трябва да бъде молитвата ни,и любовта ни! Защото не им ли дадем Нашата любов и молитва,то ние се уподобяваме на злото срещу което Истинно Православната Църква се бори в своето спасително дело.
Днес призоваваме помощта на светите новомъченици пострадали за вярата,за православието,за истинната Църква,да бдят над нас и молят Бог за нас в тези трудни дни!
Простете! И нека всички се молим за тях!




Няма коментари:

Публикуване на коментар