Електронна поща

електронна поща : ipbz@abv.bg

вторник, 22 май 2012 г.

ДУХОВЕН РАЗМИСЪЛ







Понякога Бог ни дава особени знаци.Дава ни ги за да спрем безумният си ход на пълно себе разрушаване.За да си поемем дъх,преди да продължим събарянето на нашият живот.И в тези земни катаклизми,чрез тях Той нашият Създател, ни показва именно как би дошъл края.Нашият общ край.Предизвикан от безумния наш начин на живеене.Надявам се повече ХОРА да се загледат в пукнатините на жилищните сгради,за да видят онова което съзнанието може да види през пукнатината- моралната ни разпуканост,нелицеприятния ни духовен лик.
Тъжно е че в такива моменти показваме само и единствено - СТРАХ.Нищо друго.Дори мисля че състраданието ни е фалшиво,защото е моментно.И след като отмине земетръса какво? Ще остане ли тази породена из невиделица милосърдност,любов към другия човек,състраданието което така отчайващо афишираме.
Много искам да не свърши всичко както поговорката ни тук по тези земи :Всяко чудо за три дни! Надявам се че този земетръс,може да породи онова което Бог иска от нас,да се замислим какво сме,да поискаме да спрем разрухата в живота си,и да останем в любовта му,за да сме милосърдни,добри,любещи не само през отделни дни на ужас и изпитание, а през всички дни на нашият живот!

отец Радослав П.

Няма коментари:

Публикуване на коментар